Ohita navigaatio

Lintulahti | Meistä

LOUNAS | KOKOUKSET | YKSITYISTILAISUUDET | MEISTÄ

Ole Pihkassa joka päivä

Maistuisiko kokkien käsityönä valmistettu, sesonkia mukaileva lounas? Kenellepä ei. Tarjoamme Pihkoissa rehellistä ja monipuolista ruokaa kaikkina arkipäivinä ja vieläpä sopuhintaan.

Pihkan Vihreä pöytä on poikkeuksellisen kattava, täynnä raikkaita sesongin kasviksia ja salaatteja. Pääruokina tarjolla on vaihtuva valikoima liha-, kala- ja kasvisruokia. Suosimme läheltä tulevaa ja monet raaka-aineemme matkaavat lautasille tutuilta lähituottajilta. Heidän tuotteidensa herkullisuus kumpuaa muun muassa toimintatavoista, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

Pihka elää sesonkien rytmissä. Siksi et maksa lounaastasi liikaa. Vihannekset ovat maistuvia ja edullisia. Helposti kaaliin menevä juttu. Välitämme siitä, mitä suuhusi laitat ja haluamme olla se maistuvin osa arkeasi. Pihkassa nautit lounaasi kiireettä, mutta joutuisasti, ilman tarvetta kellon vilkuiluun.

Hyvinvointi luodaan arjessa, joten panosta omaan ja työntekijöidesi hyvään oloon. Arkilounas ei ole koskaan ollut näin järkevää, terveellistä ja mikä tärkeintä, herkullista.

Pihka Lintulahden keittiöstä, ruokalistoista ja lounaan makumaailmasta vastaa keittiömestari Pekka Ikonen. Tässä Pekan ajatuksia ja ideologiaa ruoan ja makujen maailmasta.

Toimintamme keskiössä ovat arvot Maku. Alkuperä. Intohimo. Mitä nämä sanat tarkoittavat omassa työssäsi ja miten se näkyy ravintolassasi?
Maku. Tietysti tärkein asia koko hommassa. Itse päätin jo kauan sitten, että jos maku ei jaksa kiinnostaa, on aika lopettaa nämä hommat.
Alkuperä. Minulle tärkeintä ovat hyvät raaka-aineet, tulivat ne mistä hyvänsä. Siksi onkin hienoa, että meillä Pihka Ravintoloissa on ihmisiä, jotka pitävät huolen siitä, että meillä on alkuperältään hyväksyttävien raaka-aineiden hankintakanavat kunnossa.
Intohimo. Intohimollahan tätä hommaa on pakko tehdä, ei tätä muuten jaksaisi vuodesta toiseen. Ei leipäkokkimaisella suhtautumisella voi hyvää syntyä.

Yhteystiedot

Lintulahdenkatu 10,
00500 Helsinki
lintulahti@pihka.fi
+358 50 462 8284

Pekka Ikonen
Keittiömestari
pekka.ikonen@pihka.fi